Ναπολέων ο μέγας αγροφύλακας : ευθυμογράφημα - Θεοδώρου, Γιάννης Μ., 1937- (Δωδώνη, 2008)
Αγαπητοί αναγνώστες(τριες), όπως διαπιστώνουμε όλοι μας το γέλιο στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια κάθε μέρα λιγοστεύει παρά την οικονομική μας ευημερία και την τεχνολογική μας πρόοδο, που είναι πρωτοφανής στην εποχή μας και αυξάνεται κάθε μέρα με ταχείς ρυθμούς. Ένας από τους σπουδαιότερους λόγους που το κάνει αυτό νομίζω πως είναι τα πολυποίκιλα προβλήματα της σύγχρονης ζωής αλλά και η νοοτροπία και απληστία του σύγχρονου ανθρώπου. [...] Σκοπός αυτού του βιβλίου δεν είναι να λύσει τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της ανεργίας, των ασθενειών, των ναρκωτικών, της βίας ή της απληστίας των ανθρώπων αλλά να σκορπίσει λίγο γέλιο στον αναγνώστη του, λίγο γέλιο που έχει καταντήσει σήμερα είδος εν ανεπαρκεία κι αν το πετύχει, θα έχει πετύχει και το σκοπό για τον οποίο γράφηκε.