Οι Έλληνες και η Μεγάλη Ελλάδα : αρχαιολογικό οδοιπορικό στα μεγάλα κέντρα του ελληνισμού. - Μαράντη, Άννα; Καλαντζοπούλου, Κατερίνα (Μοντέρνοι Καιροί, 2007)
Το θαυμαστό οδοιπορικό που προτείνει αυτό το βιβλίο επιχειρεί να αγκαλιάσει όλες τις περιοχές όπου άκμασε το ελληνικό στοιχείο και που μέχρι σήμερα διασώζουν στα κατάλοιπά τους τα αδιάψευστα κριτήρια μιας αδιάσπαστης ενότητας, που δοκιμάστηκε στο ξεδίπλωμα των αιώνων.