Το κάστρο του μαργαριταριού - Moorcock, Michael, 1939- (Οι Ιστορίες του Έλρικ του Μελνιμπονέ ;, 1998)
Μέσα στην παθιασμένη του αναζήτηση για την αλήθεια και τη γνώση, ο Ελρικ, στο δεύτερο βιβλίο, θα περιπλανηθεί αυτοεξόριστος μέχρι την έρημο των Στεναγμών.