Έλρικ του Μελνιμπονέ - Moorcock, Michael, 1939- (Ξένη λογοτεχνία / Αίολος, 1997)
Για δέκα χιλιάδες χρόνια, η μυθική αυτοκρατορία του Μελνιμπονέ διαφέντευε ολόκληρο το γνωστό κόσμο. Ο Έλρικ, ο 428oς αυτοκράτοράς της, ανεβαίνει στον Ρουμπινένιο Θρόνο καθώς αυτή η εποχή φτάνει στο τέλος της. Εκφυλισμένη και αποδυναμωμένη, η φυλή του συνεχίζει να κρατά ανείπωτα μυστικά και να ονειρεύεται παλιά μεγαλεία Ο ίδιος ο νεαρός αυτοκράτορας μοιάζει να είναι καθρέφτισμα αυτής της φυλής: αδύναμος, ασπρομάλλης, φιλάσθενος, ζει μονάχα χάρη στα μαγικά του φίλτρα και τα σπάνια βότανα που τον διατηρούν στη ζωή. Κι όμως άθελά του, είναι προορισμένος από τη Μοίρα να κρατήσει στα χέρια του το πεπρωμένο ολόκληρου του κόσμου. Φιλόσοφος και ιδεαλιστής, θα αναγκαστεί να γίνει ένας δαιμονισμένος φονιάς, που θα καταλήξει να καταστρέψει όλους όσους αγαπάει μαζί με όλους όσους μισεί. Μια τραγική ιστορία πικρής αγάπης και γλυκού μίσους, ονειρικών κόσμων και εφιαλτικών διαστάσεων, αγγελικών πλασμάτων και καταχθόνιων δαιμόνων, πόνου αίματος και πάθους. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολοκληρωμένο και αναθεωρημένο, το έπος ενός από τους πιο γνωστούς ήρωες του κόσμου της ηρωικής φαντασίας, από την πένα ενός από τους πιο διάσημους συγγραφείς: του Μάικλ Μούρκοκ.