Κόρουμ, ο ταύρος και το δόρυ - Moorcock, Michael, 1939- (Ξένη λογοτεχνία / Αίολος, 2001)
Ογδόντα χρόνια έχουν πέρασει από την ήττα των Κυβερνητών των Σπαθιών. Ο Κόρουμ ήρωας σε έναν κόσμο που δεν χρειάζεται ήρωες, αγέραστος σ' έναν κόσμο θνητών, θα δεχθεί με ανακούφιση το κάλεσμα από μιαν άλλη, μελοντική, εποχή, για να βοηθήσει τους μακρινούς απογόνους της νεκρής πια συζύγου του, σ' ένα κόσμο βυθισμένο στον αιώνιο χειμώνα που έχουν φέρει μαζί τους οι τρομεροί Φουόι Μιγιόρ εξώκοσμα όντα οι οποίοι αργά αλλά αμείλικτα αφανίζουν κάθε μορφή ζωής πάνω στη γη. Μόνο οι αρχαίοι θησαυροί των Μάμπντεν μπορούν να τους σταματήσουν, κι ο Κόρουμ θα πρέπει να τους αναζητήσει.