Κόρουμ, η βασίλισσα των σπαθιών - Moorcock, Michael, 1939- (Ξένη λογοτεχνία / Αίολος, 2000)
Ο Κόρουμ, ο Πρίγκηπας του Αλικου Χιτώνα, θα πρέπει να ταξιδέψει μακριά από την πατρίδα του, μέχρι τις διαστάσεις που κυβερνά η Ξιόμπαργκ, η Βασίλισσα των Σπαθιων, μια θεά του Χάους ακόμα πιο τρομερή από το νικημένο αδελφό της. Αναζητώντας τη θρυλική Πόλη της Πυραμίδας ο Κόρουμ θα πρέπει να διασχίσει εφιαλτικές περιοχές και να αντιμετωπίσει τρομερούς κινδύνους για να πετύχει στην αποστολή του, πριν οι στρατιές του Σκύλου και της Αρκούδας αφανίσουν ότι έχει αγαπητό.