Κόρουμ, ο ιππότης των σπαθιών - Moorcock, Michael, 1939- (Ξένη λογοτεχνία / Αίολος, 2000)
Ο Κόρουμ, ο Πρίγκιπας του Αλικου Χιτώνα, γόνος της αρχαίας φυλής των Βάνταγκχ, χάνει την οικογένειά του, τον πύργο του, το χέρι και το μάτι του από μια νέα φυλή που έχει αρχίσει να ξαπλώνεται πάνω στον κόσμο του - τους ανθρώπους! Το μίσος και το πάθος για εκδίκηση, αλλά κι ο έρωτάς του για μια γυναίκα των εχθρών του θα τον οδηγήσουν σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα σ' έναν κόσμο που κυβερνάει το Χάος. Πέρα απ' τον Υφαλο των Χιλίων Λευγών, τις Χώρες της Φωτιάς και την Ερημιά των Πάγων βρίσκεται το παλάτι του Ιππότη των Σπαθιών, του Δούκα Αριοχ του Χάους, που κυβερνά τον κόσμο του. Για να πάρει εκδίκηση και να σώσει τη γυναίκα που αγαπά, ο Κόρουμ θα πρέπει να φτάσει ζωντανός μέχρι εκεί και να έρθει αντιμέτωπος με έναν πανίσχυρο θεό! Οι εκδόσεις "Αίολος" παρουσιάζουν έναν ακόμη εκπληκτικό ήρωα του Μάικλ Μούρκοκ, του συγγραφέα που γοήτευσε και τους έλληνες αναγνώστες με τις ιστορίες του Ελρικ του Μελνιμπονέ.