Καταπέλτες : εφηρμοσμένη βλητική και μηχανική στον ελληνικό και ελληνορωμαϊκό κόσμο - Ηλιόπουλος, Γιώργος Ζ. (Επικοινωνίες, 2002)
ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ: ένα θαύμα εφηρμοσμένης βλητικής και μηχανικής των Ελλήνων μαθηματικών και μηχανικών, που ενσωματώνει αρχές της φυσικής, οι οποίες επανεμφανίζονται στην Ευρώπη μετά από δύο χιλιετίες