Τούλπα : θεατρικό έργο σε τρεις πράξεις - Ρηγόπουλος, Ρήγας, 1914-2012 (Ελληνικό Θέατρο, 1996)
Αυτό το έργο είναι μια σύγχρονη κοινωνικο-πολιτική σάτιρα εμπνευσμένη από έναν παλιό ασιατικό μύθο: Ένας ασκητής καλόγερος κλείνεται χρόνια σε μια σπηλιά και, με αδιάκοπη συγκέντρωση, καταφέρνει να πυκνώσει μπροστά του τον αέρα και να φτιάξει μια "Τούλπα". Ένα ζωντανό πλάσμα δικό του, έναν πιστό και πρόθυμο υπηρέτη. Όμως το πλάσμα του με τον καιρό θεριεύει και ανταρτεύει. Γίνεται βίαιο και ατίθασο και απειλεί το δημιουργό του. Ο καλόγερος το φοβάται. Και βλέποντας πως δεν θα μπορέσει να το υποτάξει, αποφασίζει να το διαλύσει. Παλεύει μαζί του άλλα τόσα χρόνια, ώσπου γκρεμίζεται στο βάραθρο έξω από τη σπηλιά, μαζί με το δημιούργημά του. Ο συμβολισμός του παλιού μύθου δεν έχει χάσει με τους αιώνες τη σημασία του. Σε όλους τους τόπους και τις εποχές, οι άνθρωποι κυριαρχούνται από τα οράματα και τα δημιουργήματά τους. Όλοι μας έχουμε κάποια Τούλπα. Ιδεολογίες, φιλοδοξίες, αντιθέσεις, περιπλέκουν τη ζωή και μας καταδυναστεύουν. Χρόνο με το χρόνο, η πρόοδος, που με τόσο μόχθο πραγματοποιούμε, απειλεί να μας καταστρέψει.