Γκρίζα Ελλάδα : η ανατομία του ελληνικού συνδρόμου - Στάμκος, Γιώργος (Σύγχρονα θέματα / Αρχέτυπο, 2004)
Ένα πλουραλιστικό βιβλίο, γεμάτο στοιχεία και πίνακες, αιχμηρές απόψεις και ανατρεπτικές ιδέες, φαντασία και χιούμορ. Δεν ανήκει στη σχολή της «ήπιας σκέψης», αλλά είναι προορισμένο από το συγγραφέα του , να προβληματίσει και να αναστατώσει τους αναγνώστες του σχετικά με τις προκλήσεις και προοπτικές της Ελλάδας του 21ου αιώνα.