Η μεγάλη συνωμοσία των Μανιχαίων - Rabb, Jonathan (Λογοτεχνικό σύμπαν, 2002)
Με μαεστρία και σκεπτικισμό, ο Τζόναθαν Ραμπ μας ξεναγεί στο σήμερα ακολουθώντας τα χνάρια του χθες. Οι Μανιχαίοι, οπαδοί μιας αίρεσης χαμένης από χρόνια, αναζητούν το «Απόλυτο Φως», την υπέρτατη πηγή γνώσης. Δολοπλοκίες και ίντριγκες, συνωμοσίες και εκβιασμοί, άμετρη φιλοδοξία και λανθάνουσα πίστη συνθέτουν τον καμβά μιας ιστορίας που ξεσκεπάζει την υποκρισία και απογυμνώνει τις σαθρές ρίζες της πίστης. Ήρωας ένας νεαρός Αμερικανός ιερωμένος, με έφεση στην αποκρυπτογράφηση αρχαίων κειμένων, του οποίου η ζωή αναστατώνεται όταν τυχαία βρίσκεται να έχει στην κατοχή του έναν κύλινδρο με αρχαίες περγαμηνές.