Η αλήθεια για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους - Γιαννουλάκης, Παντελής Φ. (Άγνωστο, 2006)
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα βιβλίο με όλη την άγνωστη αλήθεια για τις ζωές και το έργο των ανθρώπων που γέννησαν τις μεγαλύτερες ιδέες του κόσμου. Η αδικημένη κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και η παράξενη μοίρα των φιλοσόφων. Ο αγώνας των φιλοσόφων ενάντια στο αρχαίο κατεστημένο, και οι συγκλονιστικές περιπέτειες τους. Η αξεπέραστη έμπνευση κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες... Η άδικη αντιμετώπισή τους από την κοινωνία, την πολιτεία και το ιερατείο. Ο φιλοσοφικός πόλεμος ενάντια στους ανόητους, στην αμορφωσιά, στην εξουσία, στα ιερατεία, στους θεούς, στην υποκρισία και στη μισαλλοδοξία, ενάντια στην απογοητευτική πραγματικότητα που δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα... Η εξαφάνιση του έργου τους, και οι μεγάλες παρεξηγήσεις... Η φιλοσοφική ουτοπία και ονειροπόληση. Οι παράξενες αλήθειες... Όλα ξεκίνησαν από μια μεγάλη προσωπική μελέτη του συγγραφέα, που οδήγησε σε μια αποκαλυπτική σειρά άρθρων στο περιοδικό "Strange", κι από εκεί στην προέκταση της μελέτης σε περισσότερους φιλοσόφους και ζητήματα, ώσπου κατέληξε σε αυτό το μοναδικό βιβλίο. Όλα όσα δεν ξέρετε για τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους: Επίκουρος, Αριστοτέλης, Πλάτωνας, Πυθαγόρας, Δημόκριτος, Θεόφραστος, Αναξαγόρας, Πρωταγόρας, Ηράκλειτος, Θαλής, Αναξίμανδρος, Κρατύλος, Λεύκιππος, Παρμενίδης, Ζήνων, Αντισθένης, Διογένης, Ξενοφάνης, Σωκράτης, κ.ά. Και ιδιαίτερα παραρτήματα περί Θεωρίας, περί της Ευτυχισμένης Πολιτείας, περί Κοσμοπολιτισμού, περί Αρχαιολογίας και περί της Μεγάλης Ανακάλυψης της Αρχαίας Ελλάδας...