Τομ Σόγερ - Twain, Mark, 1835-1910 (Ιγκουάνα, 2006)
Πειρατής ή Ινδιάνος, ληστής ή εξερευνητής, ο Τομ Σόγερ σκαρώνει τις πιο τρελές φάρσες στους μεγάλους και μπλέκει σε απίστευτες και απρόβλεπτες περιπέτειες οδηγημένος από την παιδική του φαντασία. Κανείς όμως από τους κατοίκους του μικρού χωριού στις όχθες του Μισισιπή όπου μεγάλωσε δεν παύει να αγαπά τον Τομ, για την καλή του καρδιά.