Εκδοτικά τυπογραφικά σήματα βιβλίων του ελληνικού κόσμου : 1494-1821 - Στάικος, Κωνσταντίνος Σπ. (Άτων, 2009)
Στην έκδοση αυτή καταγράφονται και απεικονίζονται όλα τα σήματα των ελληνικών και ξένων τυπογραφείων, τα οποία κατά κανόνα κυκλοφορούσαν βιβλία για το ελληνικό κοινό. Τα σήματα αυτά, σε όλες τις σχεδιαστικές παραλλαγές τους, συνοδεύονται από διευκρινιστικά σχόλια, σχετικά με τις εκδόσεις που χαρακτηρίζουν και τις απαραίτητες βιβλιογραφικές παραπομπές κάθε έκδοσης. Ανάμεσά τους, τα διάσημα πρώτα τυπογραφεία της Βενετίας, του Άλδου Μανούτιου, του Ν. Σοφιανού, του M. Sessa και βέβαια τα τρία πιο παραγωγικά ελληνικά τυπογραφικά κέντρα: του Ν. Γλυκύ, των Δ. και Π. Θεοδοσίου και του Ν. Σάρου. Ένα μεγάλο κεφάλαιο αφιερώνεται στην ελληνική τυπογραφία των παραδουνάβιων ηγεμονιών, και αναπαράγονται τα οικόσημα, εν είδει σήματος, που χαρακτηρίζουν τις ελληνικές εκδόσεις: δηλαδή, τα οικόσημα των Ελλήνων ηγεμόνων της Βλαχίας και Μολδαβίας.