Η ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας υπέρ των φυλακισμένων : συμβολή εις την ποιμαντικήν θεολογίαν και ψυχολογίαν : εναίσιμος επί διδακτορία διατριβή υποβληθείσα εις την Θεολογικήν σχολήν του πανεπιστημίου Αθηνών - Καψάνης, Γεώργιος Αν., Αρχιμανδρίτης
Μία προσπάθεια ἐκκλησιολογικῆς θεμελιώσεως τῆς ποιμαντικῆς τοῦ ἐν φυλακαῖς πάσχοντος ἀνθρώπου καί συναγωγή τῶν συνεπειῶν τῆς ὀρθοδόξου ἐκκλησιολογίας εἰς τήν ποιμαντικήν πρᾶξιν. Καρπός τῆς προσωπικῆς ἐμπειρίας τοῦ συγγραφέως ἀπό τήν ἐν φυλακαῖς ἀλλά καί ἐν τῷ πνευματικῷ ἔργῳ τῆς Ἐκκλησίας διακονίαν του.