Σ' ευχαριστώ για τις αναμνήσεις - Ahern, Cecelia, 1981- (Διόπτρα, 2008)
Κεντρική ηρωίδα η Τζόις. Μια νεαρή σύγχρονη γυναίκα! Πιστεύει πως τακτοποίησε τη ζωή της σύμφωνα με τα όνειρά της. Ένα τραγικό ατύχημα, όμως, της αλλάζει εντελώς την κατεύθυνση της ζωής της. Μετά από μια μετάγγιση αίματος, αποκτά γνώσεις και ικανότητες που δεν διέθετε πριν αλλά και μια σειρά αναμνήσεων που αφορούν τη ζωή κάποιου άλλου... Όταν έρχεται αντιμέτωπη με τον άντρα των αναμνήσεων της δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που τους συνδέει: το παρελθόν, το παρόν ή ένα κοινό μέλλον;