Κάπτεν Κουκ - Levene, Rebecca (Διαβάζω μόνος μου, 2006)
Ο Τζέιμς Κουκ ήθελε πάντα να γίνει ναυτικός, Κι έτσι, όταν του ζήτησαν να ηγηθεί μιας αποστολής στις Θάλασσες του Νότου, ενθουσιάστηκε. Ήταν το πρώτο από τα τρία μεγάλα ταξίδια που θα έκανε, παλεύοντας με καταιγίδες, παγόβουνα και τις χειρότερες απειλές. Η αποστολή του: να χαρτογραφήσει τον άγνωστο κόσμο. Τα βιβλία της σειράς «Διαβάζω μόνος μου» περιλαμβάνουν ευκολοδιάβαστες και διασκεδαστικές εικονογραφημένες ιστορίες. Παρουσιασμένα με τη συνεργασία της 'Αλισον Κέλι, Λέκτορος του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ Ρόεχάμπτον, απευθύνονται σε παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού.