Ρομπέν των δασών - Παπασταύρου, Άννα, 1956- (Τόξο, 2002)
Μέσα στο καταπράσινο δάσος του Σέργουντ, στην καρδιά της Αγγλίας, πριν από πολλούς αιώνες, γεννήθηκε ο θρύλος του Ρομπέν των Δασών κι εκατοντάδες ιστορίες ειπώθηκαν και γράφτηκαν για την πολυτάραχη ζωή του. Κυνηγημένος από το σκληρόκαρδο σερίφη του Νότιγχαμ, ο γενναίος Ρομπέν του Λόκσλεϊ, γνωστός και ως "πρίγκιπας των κλεφτών", στάθηκε πάντα στο πλευρό των φτωχών και των αδικημένων κι έγραψε μια λαμπρή ιστορία με τα κατορθώματά του και με τις συναρπαστικές περιπέτειές του, που συχνά μπλέκουν ανάμεσα στην πραγματικότητα και το μύθο. Πιστός στο βασιλιά και στους συντρόφους του, ο Ρομπέν δε δίστασε να τα βάλει με όσους εκμεταλλεύονταν τους φτωχούς και τους αδύνατους, κι έτσι έμεινε στη θύμηση και στις καρδιές όλων των ανθρώπων σαν ο πιο δίκαιος, ο πιο σπλαχνικός κι ατρόμητος παράνομος όλων των εποχών.