Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων - Ζέη, Άλκη, 1925-2020 (Κέδρος, 1997)
Η Aλκη Ζέη και η Σοφία Ζαραμπούκα δούλεψαν αυτό το βιβλίο με τη σκέψη στη φίλη τους Μελίνα, που με πάθος αγωνίστηκε για να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα απ' την Αγγλία. Η Αλίκη η ηρωίδα, που μέσα απ' τα μάτια της τα παιδιά ταξιδεύουν στο Βρετανικό μουσείο, μας περιγράφει μ' έναν πολύ ζωντανό τρόπο όλη την ιστορία της κλοπής των μαρμάρων από τον Έλγιν.