Οι ενάρετοι - Bourne, Sam (Ψυχογιός, 2007)
Μην καλέσεις την αστυνομία. Κρατάμε τη γυναίκα σου. Ανακάτεψε την αστυνομία και θα τη χάσεις. Μην καλέσεις την αστυνομία γιατί θα το μετανιώσεις πικρά. Θα το μετανιώσεις για πάντα. Μια σειρά δολοφονιών σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, από τις φτωχογειτονιές της Ινδίας ως τις κοσμοπολίτικες παραλίες του Κέιπ Τάουν: είναι αδύνατο να σχετίζονται. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Γουίλ Μονρό, ρεπόρτερ των Τάιμς της Νέας Υόρκης, μέχρι την ημέρα που η γυναίκα του πέφτει θύμα απαγωγής. Την κρατάνε άντρες φαινομενικά αδίστακτοι, φανατισμένοι δολοφόνοι, μέλη μιας μυστηριώδους σέκτας στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Ο Γουίλ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους φανατικούς οπαδούς μιας πανάρχαιας λατρείας. Θα μπορέσει να διεισδύσει στη μυστικιστική τους παράδοση, να κατανοήσει τις αρχαίες προφητείες τους και να λύσει αινίγματα αριστοτεχνικά κρυμμένα στις Γραφές; Θα καταφέρει να βρει το μυστικό που λέγεται ότι κρατάει την ανθρωπότητα ζωντανή εδώ και χιλιετίες, το ίδιο μυστικό που τώρα μπορεί να οδηγήσει στον αφανισμός της;