Ίχνη πολύχρωμου μελανιού : ποίηση - Στεργιόπουλος, Αλέξανδρος (Ιωλκός, 2010)
Τα "Ίχνη πολύχρωμου μελανιού" χρωματίζουν τις "φωνές" του μυαλού και φωτίζουν τα οπτικά ερεθίσματα. Δίνουν πνοή σε όσα δεν έχουν ξεχαστεί και ψάχνουν τη μορφή τους. Σε όσα είναι μικρά και κουβαλούν απτά νοήματα. Καταγράφουν καθημερινές εικόνες με διαφορετική ματιά. Αυτή του ποιητή, που δεν αρνείται το ρόλο του στο κοινωνικό περιβάλλον. Ο ποιητικός λόγος είναι λιτός, απλός, γήινος - αντανάκλαση ενός κόσμου που ζει πριν από εμάς και δείχνει να μας προσπερνά. Ο δημιουργός μεταφέρει στο χαρτί εικόνες τού παρόντος, του παρελθόντος, ίσως και του μέλλοντος, δημιουργώντας ξάστερη θέα. Δείγμα γραφής: Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ: Τι χρειάζονται τα λόγια; Η φωνή που δε βγαίνει Είναι πιο δυνατή Η επιθυμία είναι η γλώσσα τής ψυχής.