Κεντρί και μέλι η ζωή : διηγήματα - Πολίτου-Ρέπουλη, Φόνη (Ιωλκός, 2015)
Σ'ένα πόνημα ψυχής - μεσ'από αυτοτελή μικρά και μεγάλα κείμενα-αναδύονται βιώματα,που άφησαν το στίγμα τους. Στιγμές οικογενειακές με χαρμολύπες σε μια διαδρομή μακρόχρονη.Στιγμές καθημερινές,προβλέψιμες κι απρόβλεπτες,για θεμιτά κι αθέμιτα,μέσ'από τις προκλήσεις και τις αντιφάσεις της ζωής. Δονήσεις της καρδιάς για μνήμες ανεξίτηλες...Περπατησιές απόλαυσης και έκστασης από ητς φύσης τις γητειές... Η συγγραφέας με λόγο απλό,χιούμορ και τρυφερότητα καταγράφει ό,τι την αγγίζει,την προβληματίζει ακόμη και τη δονεί μέσ'από το φακό της ωριμότητάς της.Και δε διστάζει να ομολογεί πως πέρα από το "άχθος"είναι και δώρο με δωρεές τούτη η ζωή...