Θεσσαλονίκη : ένα βιβλίο δυο ιστορίες και ένα παραμύθι - Τσιόλια-Κουτρότση, Αναστασία (Ρέκος, 2012)
Το μικρό αυτό παραμυθοβιβλίο γράφτηκε για σας παιδιά που είστε μικρά και λίγο μεγαλύτερα. Μέσα στις σελίδες του, γίνεται ένα ταξίδι σε παλιές και αλλιώτικες εποχές, γιατί έτσι κάνουν τα παραμύθια. Είναι ένα ταξίδι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, παρέα με άλλα παιδιά που έζησαν σ'αυτούς τους παλιούς καιρούς, όπως κι εσείς ζείτε στους τωρινούς. Τυπώθηκε το 2012, γιατί από το 1912 ως τώρα, 100 ολόκληρα χρόνια, η Θεσσαλονίκη είναι μια ελεύθερη πόλη, μετά από πολλά πολλά χρόνια σκλαβιάς.Είναι ένα βιβλίο γιορτής. Γιορτάζετε όλα τα παιδιά που ζείτε στην πόλη και στην γύρω περιοχή, είτε γεννηθήκατε εδώ, είτε ήρθατε από άλλη πόλη ή άλλη πατρίδα, επειδή γιορτάζει η ιδιαίτερη πατρίδα της καρδιάς σας, η Θεσσαλονίκη. Αλλά, κάθε γιορτή θέλει και το δώρο της. Αυτό το βιβλίο είναι δώρο και φρόντισαν πολλοί άνθρωποι να φτάσει στα χέρια σας. Εμπρός! Ας ταξιδέψουμε στις σελίδες του. Καλό ταξίδι παιδιά!