Η πρέσβειρα των χελιδονιών - Μαυρίδου-Καλούδη, Μαρία, 1956- (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 2004)
Η Τζίλντα, ένα καθαρόαιμο λαγωνικό με ιδιαίτερα χαρίσματα, όπως όλα τα σκυλιά, αγαπάει τον άνθρωπό της και του είναι πιστή. Μεγαλώνει και εκπαιδεύεται για να κυνηγάει πουλιά. Όταν όμως γνωρίζει τον Μάγκα, αυτό το μυστήριο φιλαράκο, η ζωή της αλλάζει ριζικά.