Αισώπου μύθοι : εικονογραφημένοι πολύχρωμοι (Στρατίκης, 1990)
Η σειρά αυτή αποτελείται από μία ποικιλία θεμάτων. Είναι όλα διαλεγμένα με φροντίδα, για να ψυχαγωγούν αλλά και να προσφέρουν μόρφωση και αγωγή στα παιδιά, με τον πιο ευχάριστο και εύκολο τρόπο. Όλα τα βιβλία της επιτυχημένης αυτής σειράς έχουν πλούσια και φαντασμαγορική εικονογράφηση, με κείμενα απλά, κατανοητά αλλά και συναρπαστικά.