Το λευκό μαργαριτάρι - Furnivall, Kate (Ωκεανίδα, 2013)
Η ζωή της Κόνι έμοιαζε παραμυθένια. Η αλήθεια όμως ήταν διαφορετική. Ο άντρας της την αγνοούσε και οι κοινωνικοί περιορισμοί στο αποικιακό καθεστώς της Ινδίας την έπνιγαν. Η ζωή της αλλάζει για πάντα μετά την επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ. Ο κόσμος της γκρεμίζεται. Μαζί με τον γιο της και τον άντρα της αποφασίζουν να ταξιδέψουν με τη θαλαμηγό τους «Το Λευκό Μαργαριτάρι» για να αναζητήσουν καταφύγιο στη Σιγκαπούρη. Στη θαλαμηγό επιβαίνουν τρεις ακόμα φίλοι κι ένας αινιγματικός καπετάνιος - κανείς άλλος δεν θα ήταν σε θέση εν καιρώ πολέμου να οδηγήσει το Λευκό Μαργαριτάρι με ασφάλεια στις θάλασσες της Νότιας Κίνας. Η αγωνία, η έλλειψη φαγητού, ο αδιάκοπος κίνδυνος και ο φόβος προκαλούν ακραίες καταστάσεις μεταξύ των επιβατών. Εκείνο, όμως, που πραγματικά ανατρέπει τη ζωή τους είναι η συντριβή ενός ιαπωνικού μαχητικού και η διάσωση του πιλότου του.