Οι κληρονόμοι του άσωτου πρίγκιπα - Παπάκου, Βάσω, 1948- (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 2011)
Πρίγκιπα τον φώναζαν από μικρό τον Άρη Βρετό, τον καρπό του παράφορου έρωτα ενός γόνου πλούσιας οικογένειας με την όμορφη κόρη της μαγείρισσάς τους. Στην Αθήνα του 1932, σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές τάξεις καθόριζαν τις ανθρώπινες συναναστροφές, ο ερωτοχτυπημένος νεαρός πήρε τη μεγάλη απόφαση να παντρευτεί τη γυναίκα της καρδιάς του. Ο πατέρας του αποδέχτηκε τη νύφη του, με τον όρο να ξεχάσει εκείνη μια για πάντα τους αδερφούς της, που κατοικούσαν σε παράγκες, λίγα τετράγωνα μακριά από το αρχοντόσπιτό του. Από τότε οι δρόμοι τους χώρισαν. Κι ενώ ζούσαν σαν ξένοι, μετά τον πόλεμο και την Κατοχή, χρόνια δύσκολα για όλους, πλούσιους και φτωχούς, ήρθε η μεγάλη ώρα της συμφιλίωσης και ακολούθησαν απρόσμενες ανατροπές, καθώς τα πλούτη δεν έχουν μόνιμη κατοικία και οι έχοντες και κατέχοντες είναι προσωρινοί κι εφήμεροι.