Ιφιγένεια : στην Αυλίδα και στη χώρα των Ταύρων - Στρατίκης, Πότης (Στρατίκης, 1987)
Στο «Ιφιγένεια στην Αυλίδα και στην χώρα των Ταύρων» διηγούμαστε για πρώτη φορά σε βιβλίο τους μύθους των αρχαίων μας προγόνων. Η λαμπρή τους ιστορία δίνονται στα παιδιά με πλούσια, παραστατική εικονογράφηση και με απλό, κατανοητό κείμενο. Έτσι, η πανάκριβη κληρονομιά που μας άφησαν οι αρχαίοι Έλληνες γίνεται κτήμα των παιδιών μας και πολύτιμος οδηγός στη ζωή τους. Η αξία της σειράς αυτής έχει αναγνωριστεί και από τουε ξένους και έχει εκδοθεί σε πολλές ευρωπαικές χώρες. Στην πατρίδα μας, η » ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ » έχει την πρώτη κυκλοφορία απ΄όλα τα παιδικά βιβλία μας.