Γίνομαι καλύτερος με παραμύθια που σκίζουν - Μουρίκη, Κατερίνα, 1951- (Διάπλαση, 2009)
Ένα βιβλίο με τρία έμμετρα παραμύθια για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. - Η δειλία και ο φόβος - Η έλλειψη κοινωνικότητας - Η άρνηση του σχολείου Προβλήματα που απασχολούν πολλούς γονείς και ακόμα περισσότερους νηπιαγωγούς και δασκάλους. Το νέο βιβλίο της γνωστής συγγραφέα Κατερίνας Μουρίκη γίνεται εργαλείο στα χέρια των ενηλίκων και χαρούμενο παιχνίδι στα χέρια των παιδιών. Κείμενο ευφάνταστο και κεφάτο. Στίχος προσεγμένος με λέξεις εύηχες και ομοιοκαταληξίες ευρηματικές. Παραμύθια που θα κερδίσουν αμέσως όλα τα παιδιά. Θα τα ακούσουν, θα τα διαβάσουν και θα τα αποστηθίσουν εύκολα χάρη στην προσεγμένη ρίμα και το σωστό μέτρο. Ένα μικρό δείγμα γραφής διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: Τρία κεφάτα παραμύθια που 'χαν τη ζημιά συνήθεια στριμωχτήκαν σε μία τσέπη μα η δασκάλα μας τα βλέπει. Ο Τέλης παίζει με μια μπάλα που την πήρε απ' την Ζουμπάλα. Σπρώχνει ο Μένιος να χωρέσει κι η τσέπη άνοιξε στη μέση! Η δασκάλα μας τους παίρνει και στην τάξη μας τους φέρνει. Τρία παραμύθια φτιάχνει Και καλύτερους τους κάνει! Ο φοβισμένος Ζουμπάλα, ο ακατάδεχτος και μοναχικός Μένιος και ο Τέλης ο τεμπέλης. Τρεις αντι-ήρωες που, με τα παθήματά τους, θα μάθουν όλα τα παιδιά πώς να γίνουν ακόμα καλύτερα!