Το θαύμα του ελληνικού πολιτισμού : ιδέες, απόψεις, σχόλια - Σίσκος, Σωκράτης Β., 1935- ([χ.ό.], 2015)
Πρόκειται για μια συστηματική και τεκμηριωμένη ιστορική και πολιτιστική έρευνα, στην προσπάθεια να καταδειχθούν οι αρχικές βάσεις αμφισβήτησης του απαράμιλλου ελληνικού πολιτισμού, από τους Ευρωπαίους αλλά και τους Έλληνες ιστορικούς οι οποίοι, συνήθως, μνημονεύονται ως «αναθεωρητές της ιστορίας».