Η ζωή μου με τους Ινδιάνους : μια ιστορία που καταδεικνύει το μεγαλείο της ινδιάνικης ψυχής, και ανατρέπει τα "πιστεύω" μας για ένα κόσμο που χάθηκε - Schultz, James Willard, 1859-1947 (Διόπτρα, 2002)
Μια αυτοβιογραφία που ζωντανεύει ένα μοναδικό, χαμένο τρόπο ζωής, γραμμένο από -έναν λευκό- με απαράμιλλο λογοτεχνικό ταλέντο. Εδώ θα διαβάσετε για τη φιλοσοφία της ζωής των Ινδιάνων, τις μεταξύ τους διαμάχες, τους αγώνες τους για επιβίωση, τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω τους για τη ζωή και τις δυνάμεις της Φύσης, τις αναμετρήσεις τους με τους λευκούς, και τον προσχεδιασμένο σταδιακό αφανισμό τους απο τους -πολιτισμένους-.