Ο χαμένος άγγελος : μυθιστόρημα - Sierra, Javier, 1971- (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία / Πατάκη, 2013)
Η Χούλια 'Αλβαρεθ, νεαρή ιστορικός τέχνης παντρεμένη με τον Μάρτιν Φάμπερ, λαμπρό Αμερικανό επιστήμονα, έχει μόλις ολοκληρώσει, αργά το βράδυ, μια ακόμη μέρα δουλειάς στην αποκατάσταση του Καθεδρικού του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στην Ισπανία, όταν ένας παράξενος άντρας με τατουάζ στο πρόσωπο την πλησιάζει. Από εκείνη τη στιγμή, τίποτε δεν είναι πια όπως φαινόταν... Ο άντρας της, που ήταν πράκτορας της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ μέχρι κάποια χρόνια πριν, έχει πέσει θύμα απαγωγής σε μια ορεινή περιοχή της βορειοανατολικής Τουρκίας. Κι η Χούλια θα βρεθεί ξαφνικά μπλεγμένη σε μια κούρσα θανάτου με επίκεντρο δύο πέτρες από τον 16ο αιώνα, γαμήλιο δώρο στον Μάρτιν και τη Χούλια. Για τις πέτρες αυτές δεν ενδιαφέρεται μόνο μια μυστηριώδης θρησκευτική οργάνωση από τη Μέση Ανατολή, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο "Χαμένος άγγελος" μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο όπου η ιστορία, η μαγεία, οι αρχαίες τεχνολογίες και η προηγούμενη επιστήμη ενώνονται, δημιουργώντας ένα θρίλερ συναρπαστικό, τεκμηριωμένο, αλλά και πρωτότυπο, που καταρρίπτει όλες τις συμβάσεις του είδους, παρασύροντας τον αναγνώστη σε μια περιπέτεια που δε θα ξεχάσει εύκολα.