Το στίγμα - Stevens, Chevy (Διόπτρα, 2012)
"Δεν καταλαβαίνεις πώς είναι να είσαι υιοθετημένος, να ξέρεις πως η μητέρα σου σε έκανε πέρα σαν σκουπίδι, μόνο και μόνο για να σε αρνηθεί ξανά τόσα χρόνια μετά. Περίμενα τόσα χρόνια για να τη γνωρίσω και τώρα..." Η Σάρα Γκάλαχερ δεν έπαψε ποτέ να βασανίζεται από αναπάντητα ερωτήματα... Τι οδήγησε τους βιολογικούς γονείς της στην απόφασή τους να τη δώσουν για υιοθεσία; Ποιοι φόβοι, ποιες φοβίες, πώς μπόρεσαν να την εγκαταλείψουν; Γιατί δεν την αναζήτησαν ποτέ; Σκέψεις, αμφιβολίες και ατελείωτα γιατί... Κάποιες φορές είναι καλύτερο κάποια μυστικά να μην αποκαλύπτονται ποτέ... Η Σάρα αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα. Μετά από πολύμηνη έρευνα, φτάνει στα ίχνη της μητέρας της. Τρόμος έκδηλος στα μάτια της και η ανατριχιαστική ανακάλυψη της αλήθειας: η μητέρα της είναι το μοναδικό επιζών θύμα ενός κατά συρροή δολοφόνου, ασύλληπτου εδώ και δεκαετίες. Η Απόλυτη Ανατροπή... Όσο φρικτό κι αν είναι το παρελθόν του πατέρα της, μεγαλύτερος είναι ο τρόμος μήπως ο πατέρας της ανακαλύψει την ύπαρξή της... Μήπως τελικά έχει το φόνο στο αίμα της; Το στίγμα θα την ακολουθεί για μια ζωή "Το Στίγμα" καταγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τον πολύπλοκο αγώνα μιας γυναίκας να γνωρίσει και να κατανοήσει τον ίδιο της τον εαυτό, τις ρίζες της και την οικογένειά της. Όλα αυτά όμως, μόνο αν καταφέρει να επιζήσει...