Γιάννης Ρίτσος 2009 : εκατό χρόνια από τη γέννησή του - Γιατρομανωλάκης, Γιώργης Ν., 1940- (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, 2009)
Σύνταξη χρονολογίου: Αγγελική Κώττη. Φωτογραφικό υλικό: Έρη Ρίτσου, Μουσείο Μπενάκη, εκδόσεις "Κέδρος", εκδόσεις "'Αγρα", εκδοτικός οίκος "Α. Α. Λιβάνη" και εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Φωτογραφία εξωφύλλου: Nicola Crocetti. Σχεδιασμός εντύπου: Σταύρος Κούλας.