Γιώργος Θεοτοκάς : 100 χρόνια από τη γέννησή του - Τζιόβας, Δημήτρης, 1957- (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, 2005)
Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιώργου Θεοτοκά στην Κωνσταντινούπολη το 1905 από Χιώτες γονείς και σχεδόν 40 χρόνια από το θάνατό του στην Αθήνα το 1966. Η επέτειος αυτή καθώς και η έκδοση της βιβλιογραφίας του σε δύο τόμους, η επανέκδοση των "Τετραδίων Ημερολογίου" του και των δοκιμίων του για τη νεότερη ελληνική και ευρωπαϊκή λογοτεχνία που δεν είχαν περιληφθεί σε τόμο, μας δίνουν την ευκαιρία να ξαναδιαβάσουμε το έργο του και να επανεκτιμήσουμε την προσφορά του. [...]