Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα - Τσιφόρος, Νίκος, 1909-1970 (Ερμής, 1993)
Η κερία Κυριακούλα δηλαδή, και καφέ λέει, και χαρτιά ρίπτει, και μάγια δένει, και μυστήρια βρίσκει, ήγουν κοκαλάκι της νυχτερίδας, αν θέλετε, μανόγαλα, αν θέλετε, τρίχες αποθαμένου, αν χρειαστούνε και κερί μελετημένο και καρφίτσες αψαλμένες, τα πάντα. . . Όλα μυστικώς, αλλά γίνονται. . . Θέλετε να τον δέσετε κόμπο; Προσφέρομεν και κόμπους. Θέλετε ν' αρρωστήσει και να πλαντάξει ο οχτρός σας; Προσφέρομεν και πλανταγμούς. Θέλετε φίλτρο να τρέχει οπίσω σας σαν κοπρόσκυλο; Και από δαύτο...