Ενοχή - Adler-Olsen, Jussi, 1950- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνη, 2014)
1987 Η Νέτε Ρόζεν νόμιζε ότι είχε αφήσει πίσω της τα τραύματα της νεανικής της ηλικίας. Οι στοργικοί ανάδοχοι γονείς της και ο τρυφερός σύζυγός της την είχαν βοηθήσει να κάνει μια νέα αρχή. Κι όμως, όταν ένας άντρας από το παρελθόν της επανεμφανίζεται απρόσμενα, η καινούρια ζωή της Νέτε απειλείται με καταστροφή. Εκείνη, όμως, αρνείται να υποκύψει στον παλιό εφιάλτη και δεν πρόκειται να γίνει εκ νέου θύμα 2010 Ο επιθεωρητής Καρλ Μερκ, του τμήματος ανεξιχνίαστων υποθέσεων της Αστυνομίας της Κοπεγχάγης, ανακινεί την υπόθεση της εξαφάνισης της Ρίτα Νίλσεν, ιδιοκτήτριας ενός πρακτορείου συνοδών. Στην πορεία αποκαλύπτεται ότι η Ρίτα δεν είναι παρά ένα κομμάτι του γρίφου. Κι αυτό γιατί η εξαφάνισή της δεν αποτέλεσε μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ήταν μέρος ενός ανησυχητικού μοτίβου που κατόρθωσε να παραμείνει κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα για περισσότερα από είκοσι χρόνια.