Σιγά τον πολυέλεο : μυθιστόρημα - Κοντοδήμος, Κώστας Β., 1960-1996 (Δελφίνι, 1993)
Μια κοινωνία στην οποία όλα τα άτομα θα είχαν χιούμορ θα μπορούσε εύκολα να ζήσει και χωρίς τους ευθυμογράφους. Αυτός είναι ο λόγος που οι ευθυμογράφοι είναι τόσο πικραμένοι, τόσο απελπισμένοι. Για να υπάρχουν έχουν ανάγκη από μαλάκες, όπως ο μπάτσος χρειάζεται τον εγκληματία, ο στρατιωτικός τον πόλεμο, ο γιατρός την αρρώστια και ο ηφαιστειολόγος το ηφαίστειο. Βολίνσκι, «Σκέψεις»