Στο ρου του ποταμού : ανθολογία κινέζικης ποίησης των δυναστειών Τανγκ και Σονγκ - Βούρκα, Κατερίνα; Βούρκα, Κατερίνα (Παπασωτηρίου, 2015)
Η ποίηση των δυναστειών Τανγκ και Σονγκ (618-1279) αποτελεί χρυσή εποχή για τον κινεζικό πολιτισμό και σημαντική συμβολή στην παγκόσμια λογοτεχνία. Την περίοδο αυτή, η Κίνα γνωρίζει εκπληκτική άνθιση στα γράμματα, τις τέχνες και την οικονομία. Στη δυναστεία των Τανγκ και μόνο, καταγράφονται πάνω από 50.000 ποιήματα και 2.500 ποιητές με γνωστότερους τους Λι Πο, Του Φου και Του Μου. Στη δίγλωσση αυτή ανθολογία, παρουσιάζονται μαζί με την ελληνική απόδοση τα κινεζικά ιδεογράμματα καθώς και η λατινική τους μεταγραφή (πινγίν), δίνοντας τη δυνατότητα στον αναγνώστη να απολαύσει την απλότητα της κινεζικής γραφής σαν φυσικές παραστάσεις που βαθμιαία εξελίσσονται σε τέχνη, αλλά και να αναπτύξει επαφή με τη γλώσσα εκατομμυρίων ανθρώπων με ύπαρξη, πολιτισμό και παράδοση πολλών χιλιετηρίδων.