Αντίλαλοι νεκρών - Theorin, Johan, 1963- (Μεταίχμιο, 2012)
Μπορείς ποτέ να αποδεχθείς την εξαφάνιση του παιδιού σου; Η Τζούλια Ντάβιντσον δεν τα έχει καταφέρει. Ο πεντάχρονος γιος της εξαφανίστηκε πριν από είκοσι χρόνια στο νησί Έλαντ. Ποτέ δεν βρέθηκε ούτε ένα ίχνος του. Μέχρι που μια μέρα ο γερο-καπετάνιος πατέρας της Τζούλια λαμβάνει με το ταχυδρομείο ένα παιδικό παπούτσι. Αμέσως ο παππούς και η τσακισμένη Τζούλια αρχίζουν να συνθέτουν το παζλ του παρελθόντος. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σ έναν ντόπιο, τον Νιλς Καντ, που είναι γνωστό πως απολάμβανε τον πόνο των άλλων. Αλλά ο Νιλς Καντ πέθανε τη δεκαετία του 1960. Ποιος λοιπόν είναι ο ξένος που περιπλανιέται στις ερημιές του νησιού όταν πέφτει το σκοτάδι; Σύντομα θα φανεί ολοκάθαρα ότι κάποιος θέλει να βάλει τέρμα στην αναζήτηση της Τζούλια και ότι οι έρευνές της έχουν πλησιάσει την αλήθεια πολύ περισσότερο απο ό,τι φαντάζεται.