Η ωραία Νιβερνέζα : η ιστορία ενός γέρικου πλοίου και του πληρώματός του - Daudet, Alphonse, 1840-1897 (Νεανική λογοτεχνία / Καλέντης ;, 1988)
Η ιστορία ενός γέρικου πλοίου και του πληρώματός του. Η οικογένεια Λουβό υιοθετεί τον μικρό Βικτόρ, ένα χαμένο παιδί. Η ζωή του Βικτόρ στο πλοίο.