Η κεράτσα μου - Κορρές, Μανώλης, 1922-1998 (Ροδακιό, 1997)
«Κεράτσα», γράφει ο συγγραφέας, «λέμε στα σιφναίικα τη θεία, την αδερφή της μάνας μας ή του πατέρα μας... Στη δική μου περίπτωση αναφέρομαι στη θεία μου το Κατέ [Κατίνα], την αδερφή της μάνας μου, μια Λιαροκοπιανή γύρω στα εβδομήντα, έξυπνη, αθυρόστομη, επιθετική, κουτσομπόλα, καβγατζού, μ ένα μυαλό να πετά σπίθες και να μη χαρίζει κάστανα σε κανένα, ούτε καν στον εαυτό της άμα αυτοσατιρίζεται, πράμα που το έκανε πολύ συχνά...