Επέκεινα : ο θάνατος και η μεταθανάτια ζωή στην αρχαία Ελλάδα - Οικονόμου, Σταυρούλα; Σταμπολίδης, Νικόλαος Χρ. (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης : Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, 2014)
Η Ζωή Μετά τον Θάνατο, ένα από τα θεμελιώδη ερωτήματα για τον άνθρωπο, είναι το θέμα της έκθεσης "Επέκεινα: Ο Θάνατος και η Μεταθανάτια Ζωή στην αρχαία Ελλάδα" και του καταλόγου που τη συνοδεύει. Η αγωνία του θανάτου, η πανανθρώπινη αντίληψη για την αθανασία της ψυχής και οι αντιλήψεις των ανθρώπων για τις εκδοχές του άλλου κόσμου, όπως παρουσιάζονται στη λογοτεχνία από τον Όμηρο έως τον Πλάτωνα, αποκαλύπτονται μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα της αρχαίας ελληνικής τέχνης.