Το τανγκό της παλιάς φρουράς : μυθιστόρημα - Perez-Reverte, Arturo, 1951- (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία ;, 2013)
Σε ένα υπερωκεάνιο θα συναντηθούν για πρώτη φορά. Είναι το 1928 και ο Mαξ νέος και με μια άγρια γοητεία εργάζεται ως χορευτής στα σαλόνια της πρώτης θέσης. Η Μέτσα τον τραβάει αμέσως με την ξεχωριστή ομορφιά της, τον παγκοσμίου φήμης συνθέτη στο πλευρό της, το αστραφτερό κολιέ γύρω από τον λεπτό λαιμό της. Ακολουθεί ένας χορός και μια ανώδυνη κουβέντα που συμπληρώνει την ωραία βραδιά. Φτάνοντας στο Μπουένος 'Αιρες, ο Mαξ προσφέρεται να ξεναγήσει το ζευγάρι στα μπαρ του τανγκό της γενέτειράς του. Εκείνο το βράδυ, όμως, τα μύχια συναισθήματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο και ο Μαξ και η Μέτσα μπαίνουν στη μεγάλη περιπέτεια της ζωής τους: έναν μεγάλο έρωτα. Έναν έρωτα που χρόνια αργότερα, στην κοσμοπολίτικη Νίκαια και ενώ τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται απειλητικά, θα διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία... Ένα υπέροχο μυθιστόρημα, μια μοναδική ερωτική ιστορία, μέσα από τη νοσταλγία για έναν κόσμο του οποίου η χαμένη λάμψη έχει αφήσει τον απόηχό της μέσα μας, μέσα από μια μαγευτική μελωδία που γίνεται λέξεις. Έρωτας, κατασκοπεία, αβυσσαλέες ίντριγκες ο Αρτούρο Πέ-ρεθ-Ρεβέρτε έχει γράψει ένα μεγάλο και εντυπωσιακό μυθιστόρημα, που αγκαλιάζει όλο το μεγαλείο της ζωής και της ιστορίας, ένα συγκινητικό βιβλίο που ζωντανεύει την ιστορία όχι μόνο δύο ανθρώπων αλλά και ενός ολόκληρου κόσμου. Πρόσωπα που σε κοιτάζουν μια φορά και εγγράφονται μέσα σου για πάντα... Babelia Απολαυστικός συνδυασμός έρωτα και περιπέτειας... Jacinto Ant?n, Babelia Το μόνο βιβλίο που εκθρόνισε στην Ισπανία τη «βασίλισσα» E L James! Buchreport Όλα τα χαρακτηριστικά ενός «κλασικού» Ρεβέρτε: πλοκή, περιπέτεια, εξαιρετικοί χαρακτήρες, έρευνα. Υπέροχο! Buchreport Ένα υπέροχο βιβλίο... J.M. Pozuelo Yvancos, ABC Cultural.