Legends of the fall Θρύλοι του πάθους - Zwick, Edward, 1952-; Hopkins, Anthony, 1937-; Ormond, Julia, 1965-; Pitt, Brad, 1963-; Quinn, Aidan, 1959- (Tristar Pictures, 1994)
Σε ένα απομονωμένο ράντσο της Μοντάνα ζει ο συνταγματάρχης Γουίλιαμ Λάντλοου με τους τρεις γιους του. Ο Αλφρεντ, ο μεγαλύτερος, είναι φιλότιμος και συγκρατημένος, ο Σάμιουελ, ο μικρότερος, είναι συμπονετικός και ιδεαλιστής ενώ ο μεσαίος Τρίσταν έχει αδάμαστη προσωπικότητα. Σε αυτόν τον απόλυτα ανδροκρατούμενο κόσμο η γοητευτική Σουζάνα Φίλινγκ ξυπνάει πάθη και δημιουργεί αντιπαλότητες ανάμεσα στα τρία αδέλφια. Η άφιξη της Σούζαν θα αλλάξει τις ζωές όλων, καθώς η μοίρα θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο.