Φύλο, κοινωνία, πολιτική : θεματική ενότητα εκπαιδευτικού υλικού. - Παντελίδου-Μαλούτα, Μάρω (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας[ΚΕΘΙ], 2014)
Το παρόν εκπαιδευτικό εγχειρίδιο αποτελεί μέρος της σειράς τεσσάρων εκπαιδευτικών εγχειριδίων και απευθύνεται σε γυναίκες που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια ζωή, σε εθνικούς ή ευρωπαϊκούς θεσμούς. Τα εγχειρίδια είναι αφιερωμένα στις θεματικές ενότητες «Φύλο - Κοινωνία - Πολιτική», «Δομές Εξουσίας», «Πολιτική Επικοινωνία» και «Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές» και αξιοποιούνται σε ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια. Η σειρά εκδίδεται από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής».