Καθώς πλησίαζε ο Αύγουστος : μυθιστόρημα - Αυγερινός, Πέτρος (Σταθμός στη σύγχρονη λογοτεχνία, 2000)
Αυτή που στα δεκαεφτά της ονειρευόταν ν'ανήκει σ'όλους τους άντρες, έφτασε να το παραδώσει υποταγμένο μόνο σε έναν, στον άντρα της. Παλιά το πύρωνε η ανάσα των αγοριών. Ομως από τη στιγμή που παντρεύτηκε, όλες οι άλλες ανάσες το εγκατέλειψαν.Τα βλέμματα των αντρών είχαν ξαφνικά αλλάξει δε στόχευαν την ψυχή της παρά το σώμα, κι ούτε για άλλο λόγο, παρά για να τους ανεβάσει τη λίμπιντο. Τώρα να σβήσει λοιπόν και τις τελευταίες αντιστάσεις, τις επιθυμίες και να το παραδώσει στη φυλακή. Γιατί αυτό τελικά που γύρευαν όλοι οι άντρες δεν ήταν παρά ο καθένας μόνος και για λογαριασμό του να τη φυλακίσει στη δική του φυλακή. Το έκανε κάποιος, οι άλλοι αποτραβήχτηκαν. Εμεινε η φυλακή.