Το γιασεμί της Ανατολής : μυθιστόρημα - Gregson, Julia (Λογοτεχνική Διόπτρα, 2012)
1942, παγκόσμιος πόλεμος. Ένας πόλεμος που έχει ήδη διαλύσει οικογένειες και έχει πάρει αμέτρητες ζωές. Για μερικούς όμως είναι η απόλυτη περιπέτεια. Η Σαμπά έχει μεγαλώσει με τα παραμύθια του πατέρα της και τα τραγούδια της Τουρκάλας γιαγιάς της. Όταν η ευκαιρία να γίνει τραγουδίστρια χτυπά την πόρτα της, η Σαμπά την ακολουθεί έως την Αίγυπτο, την Τουρκία, τη Βηρυτό, τη Δαμασκό. Κι ο Ντόμ, ένας γοητευτικός νεαρός πιλότος ακολουθεί τη Σαμπά. Διπλοί πράκτορες, αντικατασκοπεία, κίνδυνοι. Το Γιασεμί της Ανατολής είναι μια ιστορία πολέμου, πάθους καταστροφής και έρωτα για μια γυναίκα γεμάτη δύναμη και περηφάνια. Το Γιασεμί της Ανατολής είναι μια ιστορία γλυκιάς παρακμής, αγάπης και θανάτου. Είναι η συναρπαστική ιστορία μιας μοναχικής γυναίκας σε έναν εξωτικό κόσμο.