Γεωτεχνικές κατασκευές : ανάλυση των αρχών σχεδιασμού και κατασκευής. - Κωστόπουλος, Σπύρος Δ. (Ίων, 2003)
Το βιβλίο φιλοδοξεί να είναι ένα πρακτικό βιβλίο για τους συναδέλφους που ενασχολούνται με την γεωτεχνική μηχανική, να είναι όμως παράλληλα και ένα συνθετικό θεωρητικό κείμενο για τους νεώτερους ή τους μελλοντικούς επιστήμονες. Απευθύνεται σε κάθε μηχανικό που δεν θέλει να επαφίεται στις βεβαιότητες, αλλά αναζητά υπεύθυνα τον έλλογο προβληματισμό στην υλοποίηση (σχεδιασμό και κατασκευή ) μιας γεωτεχνικής κατασκευής, δηλαδή κάθε έργου του πολιτικού μηχανικού του οποίου ή επίδραση στο περιβάλλον συναρτάται ουσιαστικά με τις ιδιότητες της γεωμάζας με την οποία βρίσκεται σε μερική ή ολική επαφή ή δομείται από αυτήν .