Βελβεντό το οινοφόρο : Οίνον ιστορώ Χ : επιστημονικό συμπόσιο - Πίκουλας, Γιάννης Αντ., 1956- (Κτήμα Βογιατζή, 2014)
α πρακτικά του 10ου Επιστημονικού Συμποσίου «Οίνον Ιστορώ» που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 στο Βελβεντό, κυκλοφόρησαν υπό την μορφή βιβλίου από το Κτήμα Βογιατζή. Η παρουσίαση του βιβλίου έ γινε κατά την διάρκεια των Βοροινών. Το συμπόσιο είχε σαν θέμα την ιστορία Οίνου στην δυτική Μακεδονία. Οι ομιλητές του συμποσίου μεταξύ άλλων ήταν η Σταυρούλα Κουράκου Δραγώνα, Δρ Χημικός, Οινολόγος, η Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Δρ. γεωπόνος, οινολόγος, ο Δημήτρης Τάσκος, Δρ. γεωπόνος, οινολόγος και ο Γιάννης Βογιατζής, Δρ Οινολόγος, Οινοποιός.